3 naj bylinky do vašej kuchyne
Predstavujeme vám 3 naj bylinky:
Bazalka pravá
Lístky pridávajte do pokrmov tesne pred jedlom. Dodáva im intenzívnejšiu chuť. Napr.: do omeliet, šalátov, paradajok a rybám. Bazalka navyše podporuje trávenie a má priaznivé účinky pri nervozite, úzkosti či zlé koncentrácii. Čaj z bazalky pomáha proti kašľu.
Pažítka
Nasekaná pažítka má jemnú cesnakovú chuť. Obyčajný krajec chleba s maslom je potom lahôdkou. Ochutiť pažítkou môžete aj zeleninové šaláty, polievky, zemiaky alebo žervé syry. Lepšie ako sušená je mrazená - uchová si svoju vôňu. Je cenným zdrojom vitamínov C a B2. Trávenie a má protizápalové účinky.
Rozmarín lekársky
Čerstvé ihličky rozmarínu nasekajte na kúsočky, inak by sa vám mohli zabodnúť do krku. Ochutíte ním ryby, pečienka, zemiaky a grilovanú zeleninu. Povzbudzujte obehový systém, zlepšuje prekrvenie všetkých častí tela vrátane mozgu, vďaka ktorému posilňuje aj pamäť. Upravuje trávenie a nadúvanie.